Nio stycken skrifter om Glasriket

Vi på Adshape AB har under sommaren jobbat med ett uppdrag från Länsstyrelsen i Kalmar län. Uppdraget fick vi via en upphandling och i avtalet ingick att producera färdiga trycksaker utifrån tidigare utgåvor. Vi fick producera nya mallar, formge samtliga skrifter, redigera bilder, framställa trycksaksoriginal och förmedla tryckning samt till slut producera tillgänglighetsanpassade pdf-filer för webb.

Ett ganska stort och väldigt trevligt projekt där vi fick lära oss de mesta om tillgänglighetsanpassade pdf-filer för skärmläsare. Vi fick även lära oss en hel del om de olika glasbruken.

Vi tycker den blev väldigt lyckat – informativ, vackra bilder och framförallt syns Gadderås nu äntligen och nämns bland glasbruken trots att bruket blivit nedlagt. Vi Gadderåsbor, som haft broschyren i handen blev ganska stolta.”

– Citat från kund

Det glasbruk vi gjorde skrifter om var:

  • Alsterbro
  • Björkshult
  • Flygsfors
  • Gadderås
  • Gullaskruv
  • Rosdala
  • Rydefors
  • Strömbergshyttan
  • Transjö

På Länsstyrelsens hemsida (Kalmar Län) går det att läsa hen nyhet om skrifterna och det går även klicka sig fram till pdf-filerna.
https://www.lansstyrelsen.se/kalmar/om-lansstyrelsen-i-kalmar/nyheter-och-press/nyheter—kalmar/2018-10-17-nya-skrifter-om-glasrikets-kulturmiljoer.html

Publicerad i Grafisk formgivning / trycksaker, Nyheter, Portfolio

Vi söker nya uppdrag i Hälsingland och Dalarna inom reklam och formgivning

Behöver du hjälp med grafisk formgivning och reklam? Vi söker nya uppdrag i Hälsingland och Dalarna!

Då vi har Andreas placerad i Alfta och Martin i Falun har vi ett stort upptagningsområde. Vi har bland annat mångårig erfarenhet med uppdrag inom orienteringsvärlden, både svenska och internationella orienteringsförbundet, samt svensk orienterings största flaggskepp, O-Ringen.

Självklart kan och vill vi göra andra uppdrag än inom sport och orientering.

Tveka inte att höra av dig till oss om du behöver hjälp att framställa en trycksak. Adshape hjälper dig med allt från den grafiska formen till framtagning av slutprodukt om du så önskar.

Vi trycker ingenting själva, men vi räknar gärna på trycksaker av olika sorter då vi har riktigt bra kontakter. Vi bistår med allt från idé, projektplanering, copywriting till sättning och framställning av tryckfärdigt material. Att just producera för tryck är något vi är specialister på och vet hur man behandlar en bild, sätter en text och kvalitetskontrollerar materialet för att bli så bra som möjligt i tryck.

Kontakta oss:
andreas@adshape.se
martin@adshape.se

Läs mer här om våra grafiska tjänster

Publicerad i Aktuella uppdrag, Grafisk formgivning / trycksaker, Nyheter

Lite jobb vi gjort senaste tiden

Under 2018 har vi hunnit med en hel del. Bland annat har vi hjälpt Svenska Orienteringsförbundets officiella magasin Skogssport med deras digitala version. Två nummer hittills i år har vi gjort och tidningen kommer ut med tio nummer per år.

O-Ringen gör vi fortfarande en held del jobb åt, just nu håller vi på att ta fram material för kommande års arrangemang och även informations- och sponsorskyltar inför årets arrangemang i Örnsköldsvik i sommar, bland annat.

Hittaut i Hudiksvall och Ovanåker håller Andreas i och där börjar det närma sig startskott.

 

 

Publicerad i Aktuella uppdrag, Nyheter

Nytt kontor i Falun


Nu i vår har vår grafiske formgivare Martin flyttat in i ett nytt kontor på Östra Hamngatan i Falun. Fina lokaler i en kreativ miljö där kontoret delas med några andra företag med 1-2 anställda. Totalt är det sex stycken kontorsplatser och ett pingisbord i lokalen.

Publicerad i Nyheter

Klubbkläder i egen design


Adshape AB har under året har kreerat många nya klubbdesigner och tryckt kläder i helt egen design genom vårt egna klädmärke SIGN. Det är med stor glädje vi ser att intresset för detta märke ökat mycket under året – samt att vi nu kan leverera kläder inom orientering, skidor, cykel och löpning av bästa kvalitet och till riktigt bra priser. Är du nyfiken på att veta vad vi kan göra för just deras klubb, eller få ett kostnadsfritt designförslag är du välkomna att kontakta info@sign-sport.se.

En nyhet är också att vi under året startat upp en egen webshop för SIGN. Den återfinns på signsport.se och där hittar du både Teamorder-shopar (för våra klubbar) samt möjlighet att köpa de kläder vi har på lager, samt tillbehör för våra olika idrotter – så som kompasser, kartställ, skaderehab och mycket mer.

Publicerad i Nyheter

Orienteering World


Vi har hjälpt internationella orienteringsförbundet med en del grejer under 2016. Deras Orienteering World trycktes i början av 2017 och sammanfattar orienteringsåret i världen under 2016. En intressant och bra tidning.

Orienteringssporten har en stor spridning i världen kan man se i tidningen. Massor av intressanta reportage om de fyra olika grenarna och artiklar som rör alla nivåer av sporten. Dessutom fina bilder från flera duktiga fotografer. Helt enkelt ett riktigt kul och bra jobb för Adshape AB.

Några uppslag:


Publicerad i Nyheter

Alla likas värde är viktigt för oss

Allas lika värde är oerhört viktigt för oss på Adshape AB. Detta är något som borde vara en självklarhet i Sverige år 2017, men tyvärr något som många får kämpa för. Att därför kunna få vara med och bidra till det lokala initiativet Edsbyn Pride känns extra värdefullt. Vi stöttar med vår kärlek och har dessutom fått förtroendet att göra logotypen till Edsbyn Pride – vilket vi är väldigt stolta över.

Edsbyn Pride arrangerades för första gången 2016 och blev trots ganska kort varsel en riktig succé. Nu står det klart att evenemanget kommer tillbaka den 18 augusti 2017 – något som vi ser fram emot lite extra!

Läs mer om Edsbyn Pride här

Publicerad i Grafisk formgivning / trycksaker, Nyheter, Portfolio

Ny webshop för SIGN Sportswear

Sådärja! Nu är vårt senaste projekt äntligen sjösatt. Denna gång har vi byggt en webshop åt vårt egna sportklädesmärke SIGN Sportswear. E-butiken kommer att fungera som en portal för våra klubbar där man förutom egendesignade sportkläder även kommer kunna köpa pannlampor, kompasser och andra tillbehör. Allt samlat på ett ställe med andra ord!

Vi har själva stått för design och material på sidan, samt implementation av en rad olika funktionaliteter. En hel del jobb för att få det att fungera, och ännu kvarstår en del jobb för att då sidan så bra och användarvänlig som möjligt. Sidan är mobilanpassad för att öka en mycket stark målgrupp av mobilanvändare.

De första kunderna har redan hittat fram till vår butik och vi hoppas att även du ska finna något intressant i butiken. Fri frakt från 1500 kr, snabba leveranser av lagervaror och en utomordentlig kundservice är några av de fördelar vi erbjuder våra kunder.

Nyfiken på vad vi har att sälja inom orientering, skidor, löpning och cykel – ta en kik på vår nya shop SIGNSPORT.SE

Publicerad i Aktuella uppdrag, Nyheter, Portfolio, Webb / e-handel

Projektledning för Hittaut Ovanåker

Vi på Adshape AB har de senaste åren varit inblandade i Sveriges största Friskvårdsprojekt Hittaut.

Martin har gjort kartor för många av de orter som är med i projektet och Andreas har de senaste tre åren varit projektledare för det lokala Hittaut-projektet i Hudiksvall.

Nu utökas förtroende för Andreas som även kommer fungera som projektledare för Hittaut Ovanåker. Martin bistår med grafisk formgivning för projektet och Julia kommer hjälpa till med att sälja annonser för både Hittaut Hudiksvall och Hittaut Ovanåker.

Hittaut är idag Sveriges största friskvårdsprojekt som finns på 20 orter i Sverige och hade under 2016 över 30 000 deltagare. Projektet bygger på karta och modern teknik där deltagarna lockas ut i naturen genom att leta checkpoints.

Här kan du läsa mer om och följa vårt arbete med Hittaut Ovanåker

Publicerad i Aktuella uppdrag, Nyheter, Övrigt

Skogssports Tävlingsprogram

Vi har nu producerat klart 2017 års Tävlingsprogram för Svenska Orienteringsförbundets tidning Skogssport. Hela produktionen är utförd av oss på Adshape AB och tillsammans har vi; sålt annonser, producerat annonser, skött annonstraffic, redigerat och tagit fram färdigt tryckorginal.

Tidningen finns även att läsa som e-tidning som vi publicerat via Yumpy – som fungerar lika bra på mobila enheter som på desktop. En smart lösning för dig som vill spara på naturens resurser eller få ökad spridning på din trycksak utan att det behöver kosta särskilt mycket.  Läs den här.

Hör av dig du också om du behöver hjälp med produktion av ett magasin – oavsett om det är för tryck, digitalt eller som i detta fall både-och. Vi hjälper dig!
andreas@adshape.se, 070-425 47 94

Publicerad i Grafisk formgivning / trycksaker, Nyheter, Portfolio